Obvestila

Dogajanje ob Machovi poti

Najprej se vam moramo opravičiti, ker nismo sklicali občnega zbora društva. Za to je kriv korona virus. V dvorani, kjer naj bi potekal občni zbor ,ne moremo zagotoviti predpisane razdalje med stoli ( 1,5 m – 2m ). Brez razdalje pa bi bilo preveč nevarno za širjenje korona virusa. Verjamemo, da bo prihodnje leto konec te bolezni in da se bomo lahko neomejeno družili.

 

Machova učna pot je zelo obiskana v vsakem vremenu in skoraj vsaki uri.Obiskujejo jo otroci,mladi, starejši, invalidi, skratka vsi, ki imajo radi naravo.

Imamo tudi vodene oglede, ki jih izvajamo za najrazličnejšo publiko.

Z delom na Sotočju treh studencev bodo pričeli tudi slikarji- samouki.

 

V letu 2021 smo napravili parkirišče na cesti Mali Slatnik – Veliki Slatnik .Letos bomo zasadili še mlade bukvice ob parkirišču, tako da bodo avtomobili v še gostejši senci.

V letu 2021 smo morali spremeniti del trase naše poti, ker  nam novi lastnik zemljišča ni dovolil hoditi po stari trasi.Vse je dobro označeno, tako da pohodniki nimajo težav.

Sicer je veliko dela z vzdrževanjem poti, najsi bo s košnjo ali popravilom “pohištva” na poti ali s popravilom obvestilnih tabel. Obvestilne table so bile že večkrat tarča vandalov.

Na koncu naj povem še najnovejšo novico. Namreč ,odločili smo se, da bomo na Sotočju treh studencev postavili lesen objekt iz lesa starega kozolca. Trenutno smo v fazi pridobivanja vseh dovoljenj. Moramo priznati, da je to delo zelo naporno.

Kot lahko ugotovite, je društvo zelo dejavno in tako bo tudi naprej.

 

Ob tej priložnosti vas prosimo, če poravnate članarino za leto 2022, ki znaša 10 EUR.

Članarino lahko tudi nakažete na naš račun : SI56 6100 0001 1557 315 .

 

 

Prisrčno vas pozdravljamo !                                 Upravni odbor Društva Machova

                                                                                   dediščina pod Gorjanci

Dogodki

ponedeljek, 10.4.2023 ob 13.uri
11.3.2023, ob 17. uri

Poročila

logo

Društvo Machova dediščina pod Gorjanci je bilo ustanovljeno leta 2015 z namenom oživitve pomembne zgodbe iz preteklosti našega kraja, na katero smo zelo ponosni. To je zgodba o vizionarski družini Mach in njeni zapuščini.