Poročila

Machova učna pot vabi

Ko so se entuziasti pred petimi leti zbrali in sklenili, da bodo oživili spomin na družino znanstvenika Ernsta Macha, ki je živela na Velikem Slatniku,tako da so uredili Machovo učno pot, jim ni moglo priti na misel, da bo Machova učna pot dajala zavetje, tolažbo, vero v jutrišnji dan vsem, ki jo obiskujejo v teh dneh.

Pot je zelo obiskana vsakodnevno v vsakem vremenu. Obiskujejo jo družine, posamezniki, mladi, starejši, točno tako kot je bilo zamišljeno.

V pomladnem letnem času, ko se narava prebuja je pot nadvse lepa. Bukova drevesa že zelenijo, marijine srajčice so se odprle, rumene kalužnice ob potoku privabljajo poglede.

Še posebno navdihujoče pa je žuborenja Slatenskega potoka, ki nam sporoča, da je življenje še kako živo in da bo zagotovo prišel čas, ko bomo lahko po teh poteh hodili skupaj.

Dogodki

ponedeljek, 10.4.2023 ob 13.uri
11.3.2023, ob 17. uri

Obvestila in novičke

logo

Društvo Machova dediščina pod Gorjanci je bilo ustanovljeno leta 2015 z namenom oživitve pomembne zgodbe iz preteklosti našega kraja, na katero smo zelo ponosni. To je zgodba o vizionarski družini Mach in njeni zapuščini.