Poročila

Simpozij Solidarity 4 heritage Calltanissetta Sicilija Italija

Tokrat so predstavili delovanje našega društva s poudarkom na prostovoljstvu. Pripravili so računalniško predstavitev v angleščini ( g. Robert Yebuah ).

Udeleženci simpozija so z zanimanje prisluhnili našemu predavanju, še bolj pa so bili presenečeni nad darilom našega društva. Vsakemu udeležencu so podarili piškot, medenjak v obliki metulja yamamaja v lični škatlici.

Vsem prisotnim so razdelili tudi zloženko o našem prostovoljstvu v angleščini.

Predavanja so potekala v dopoldanskih urah, v popoldanskih urah pa so potekale delavnice in ogledi mestnih znamenitosti Calltanisette.

Na delavnicah smo spoznavali, kako se soočajo z migranti in revščino. Le-ta je zelo prisotna na Siciliji, saj delovnih mest tako rekoč ni, odkar so zaprli rudnike žvepla.

Prikazane prakse dela z migranti so nas pretresle in navdušile hkrati. Tisti, ki tega ne doživi, si res težko predstavlja, kako to delo poteka.

Ljudi v Calltanisseti smo doživeli kot zelo srčne in pripravljene pomagati pomoči potrebnim.

Verjamemo, da take dobre prakse ne bodo nikoli zamrle.

Dogodki

ponedeljek, 1.4.2024 ob 13.uri
torek, 26.12.2023 ob 13.uri
ponedeljek, 10.4.2023 ob 13.uri

Obvestila in novičke

logo

Društvo Machova dediščina pod Gorjanci je bilo ustanovljeno leta 2015 z namenom oživitve pomembne zgodbe iz preteklosti našega kraja, na katero smo zelo ponosni. To je zgodba o vizionarski družini Mach in njeni zapuščini.